Σύνδεση

Ανακοίνωση του συλλόγου

E-mail Εκτύπωση PDF

Αγαπητοί συγχωριανοί

Όπως σας είχαμε προαναγγείλει και στον χορό μας, η εκκλησία μας ήταν ανοιχτή και λειτούργησε κανονικά το τριήμερο μεταξύ της Μεγάλης Παρασκευής και της Κυριακής του Πάσχα.
Σε αυτό το γεγονός συνέβαλαν τέσσερις βασικοί παράγοντες: α) Ο πατέρας Ιωάννης που λειτούργησε στην εκκλησία μας, β) οι νέοι επίτροποι (Ντίνα Φούντα και Γιώργος Κατσιαβός) που κατέβαλαν αξιέπαινη προσπάθεια στο οργανωτικό κομμάτι (με εράνους, αγορά και μεταφορά λουλουδιών, επίβλεψη καθαριότητας της εκκλησίας και των εξωτερικών χώρων, εύρεση ψαλτών) και συνεργάστηκαν αποτελεσματικά με τον ιερέα μας, γ) ο αιρετός πάρεδρος του χωριού μας, ο κ. Ηλίας Τσιαπάρας, ο οποίος μεσολάβησε για να έρθει να ψάλει αφιλοκερδώς ο κ. Χρ. Χαλέτσος από το Μαυρολιθάρι (τον οποίο και ευχαριστούμε δημόσια για την ευγενική προσφορά του) και δ) και σπουδαιότερο, το χριστιανικό ποίμνιο του χωριού μας (περίπου 50 συγχωριανοί).
Αυτοί οι τέσσερις παράγοντες λειτούργησαν αποτελεσματικά και έδειξαν πως όταν υπάρχει διάθεση, ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, διαφάνεια και σοβαρότητα, το χωριό μας μπορεί να πάει αναμφίβολα μπροστά.
Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορούμε να κρύψουμε τη θλίψη και συνάμα την απορία μας για ένα γεγονός του οποίου γίναμε όλοι αυτόπτες μάρτυρες και δεν είναι άλλο από το ότι η πλατεία ήταν τελείως άδεια (ένας δημόσιος χώρος σύναξης των συγχωριανών αλλά και των επισκεπτών-προσκυνητών του χωριού μας, ένας χώρος που κατά παράδοση είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη λειτουργία του μαγαζιού, όπως γνωρίζουμε από τους γονείς και τους παππούδες μας), ενώ δεν ήταν ανοιχτός ούτε ο ξενώνας ούτε το μικρό μαγαζί που στεγάζεται στο παλιό σχολείο.
Είναι, κατά συνέπεια, εύλογη η ανησυχία και η αγωνία που διακατέχει τους συγχωριανούς μας για το «τι μέλλει γενέσθαι» κατά το προσεχές διάστημα, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αλλά ιδιαίτερα τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, όταν θα συρρεύσει πλήθος κόσμου στο χωριό μας για να γιορτάσει την Παναγιά μας, την «Κοίμηση της Θεοτόκου».
Αφουγκραζόμαστε, συνεργαζόμαστε, ευελπιστούμε και προσδοκούμε να επανέλθει η κανονικότητα και η ομαλότητα στο χωριό μας.
Έχουμε όλοι υποχρέωση να διαφυλάξουμε τη μακρά παράδοση ομορφιάς (ηθικής και υλικής) του τόπου μας, ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο παρόν αλλά και ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Εκ μέρους του Δ.Σ.